Dit was een gezamenlijk schrijfspel. Lees het resulterende verhaal hieronder.

Onderwerp: Sponsor

Lianne Verstraaten

Personage: Lianne Verstraaten

QR code

Proza door gera_pGastbijdrage – 8 jaren, 4 maanden geleden
QR code

Mevrouw Claetering was middenvoor gaan zitten Haar grote seniore boezem stak in een “must-have” bloementop van H&M en drukte twee zalmkleurige orchideeën pront het publiek in. De borstkassen van Claetering’s buurmannen buikten juist wat meer van onderen en staken in een respectievelijk opzichtig wit en benepen beige colbertje. Drie zouteloze koppen erboven: daar moest ze zich op richten en zich niet laten afleiden door de verlokkende man in de hoek, die vooral oog had voor zijn mobiel. Ze probeerde Omar’s donkere krullen en lichtgroene ogen te vermijden, maar kon niet voorkomen dat zijn goed gespierde, gebruinde onderarmen, telkens in haar ooghoeken opdoken.

“Meer hierover kunt u vinden in Cultural Business Modeling van Hagoort en Kuiper”. Geen enkele reactie. Jip en Janneke dan maar. Ze haalde even adem en vervolgde: “Dus U geeft elke werknemer gewoon een eigen blokje Boogie Woogie. Auteursrechttechnisch kan het. Kunst voor Kerst, in plaats van een kneuterig kerstpakket of een naïeve Novib-bon.” De bankdirecteur in het beige jasje tuitte zijn lippen en leek geluidloos te boeren; de mediamagnaat monsterde zijn leeftijdgenoot en fronste zijn wenkbrauwen.
“En, het belangrijkste, blijft u zelf! Want u afficheert uw organisatie natuurlijk het héle jaar door… met Mondriaan”. Haar stem trilde een beetje. “Bijvoorbeeld door visueel te linken aan…”, ze klikte door naar haar laatste slide, “een QR code.”

Ha, eindelijk. Een Quick Response: de mannen veerden op, mevrouw Claetering knikte tevreden naar Lianne en schonk daarna een wulpse glimlach naar de bankdirecteur. En, zag Lianne dat nu goed? Ook de orchideeën leken hem even toe te wuiven.

“U kunt de code overal op laten drukken en linkt daarmee uw organisatie zowel visueel als technisch aan de Victory Boogie Woogie.” Ze was klaar en keek haar publiek vragend aan; automatisch schoof ze een haarlok achter haar linkeroor. Tot haar verrassing ging Omar staan. Met een opgetogen gezicht kwam hij op haar af. Lianne knipperde en slikte; haar mond opende zich. Maar Omar had inmiddels zijn volle aandacht op zijn mobiel en het scannen van de QR code gericht, en was daarmee ook dit keer, zoals al eerder in de club, Lianne straal voorbij gelopen.