Dit was een gezamenlijk schrijfspel. Lees het resulterende verhaal hieronder.

Onderwerp: Geldnood

Joy Puik

Personage: Joy Puik

Onderzoeksjournaliste!

Proza door Han van der Vegt – 7 jaren, 7 maanden geleden

Joy Puik

to: Samantha Borger

date: 26 March 2013 20.35

subject:

Ha lekker dier van me,

Het is me gotnomdejubeltenen nog gelukt ook! Vanmiddag werd ik gebeld, door de hoofdredacteur, morgen kan ik aan de slag. Ze zitten kennelijk nogal omhoog. Die Gerrit Wispelbaan, die kerel die de baan vóór mij had, is jankend weggevlucht. Onderzoeksjournaliste! Had je dat ooit verwacht van jouw Joy? Ik ben meteen naar de copyshop gerend om visitekaartjes te maken en pas toen ik die zag begon ik het zelf te geloven. “Joy Puik, Onderzoeksjournaliste, AS3”, het stond er echt. Best sjiek geworden, die kaartjes.

Natuurlijk, je hebt het al gezegd en je hebt gelijk: AS3 is veel te klein voor een onderzoeksjournalist. Ik ben een statussymbool dat ze zich niet kunnen veroorloven. Ik moet niet denken dat ik de tijd kan nemen voor onderzoek. Ik zal voortdurend items moeten leveren. Ik zal me moeten bewijzen. Ik heb geen zin om mijn hele werkende bestaan rechtbankverslagen uit te typen. Deze job mag dan een vergiftigd geschenk zijn, het is een geschenk.

Ik heb bij AS3 gevraagd wie hun vaste contactpersonen zijn, maar ze hadden geen idee waar ik het over had. Dat nieuwsrubriekje wordt samengesteld uit de binnengekomen persberichten. En Wispelbaan was nogal een solist. Dus ik ben de hele ochtend bezig geweest de politie te infiltreren. Bureau binnenlopen, praatje maken, kaartje achterlaten. Je moet ergens beginnen. Natuurlijk heb ik ook de woordvoerder gebeld. En ik ben bij de rechtbank wezen informeren. Meeste mensen reageerden nogal lauw. Ook hier zal ik me moeten bewijzen.

’s Middags wezen praten bij die buitenschoolse opvang, en in alle supermarkten briefjes opgehangen voor oppas. BSO-dame was heel vriendelijk. Dus Mingus gaat in de papierverwerkende industrie. Ook hij zal elke middag met een bak knutselwerkjes thuiskomen, en waar moeten we de rotzooi laten? Ik heb een Goed Gesprek met hem gehad, en hij probeert het allemaal te begrijpen. Er belde net al een oppas, een meisje dat wel wat geld kan gebruiken om haar studie te financieren.

Mingus vroeg wanneer je weer thuiskwam. Ik heb gezegd dat je het allerliefste weer bij hem zou zijn maar eerst even je onderzoek moet afronden. Het arme schaap. Had hij maar andere ouders moeten kiezen!

Ik zit op het balkon, met een dikke trui aan want het is eigenlijk veel te koud. De oostenwind giert recht door de Grianestraat.

Tijd om naar binnen te gaan. Verschillende delen van mijn anatomie verlangen je onverdeelde aandacht. Het is maar dat je het weet.